Съвестта ми е чиста и ако назначат Даниел Митов, ще кажа,

...
Съвестта ми е чиста и ако назначат Даниел Митов, ще кажа,
Коментари Харесай

Борисов: Съвестта ми е чиста – ако назначат Митов, ще кажа, че ГЕРБ носи отговорност и за външната политика

„ Съвестта ми е чиста и в случай че назначат  Даниел Митов , ще кажа, че от  ГЕРБ  носим отговорност и за външната политика “, това разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ  Бойко Борисов  във връзка последните желани промени в  кабинета  Главчев „.

Служебният министър-председателят Димитър Главчев инициира  промени в персоналния състав  на служебния кабинет. В предлагането до президента Румен Радев премиерът  предложи Стефан Димитров да бъде освободен  като министър на външните работи  и поста да заеме Даниел Митов.  Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят уточни нуждата от навременна и виновна съгласуваност и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга. Междувременно беше препоръчана и нова смяна –  Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието  и храните и длъжността да заеме  Георги Тахов .

За  Кирил Вътев , Борисов съобщи, че има положителни връзки с него „ и не желае да знае за тези смени “.

Лидерът на ГЕРБ отхвърли да разисква със служебния министър-председател кадровите назначения  и смени както на външния, по този начин и на земеделския министър.

Политическата отговорност за служебното държавно управление е на Народното събрание.  Философията на тази Конституция беше направена, тъй че трите партии от този блок – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи – 167 депутати, да носят отговорност, откакто се реалокира тежестта за избора на служебно държавно управление от президентската институция към Народното събрание “, напомни той.

Нека сътрудниците Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски да не се махат толкоз елементарно и да споделят, че нямат отговорност  за това, което сътворихме. Идеята на измененията беше, че в Народното събрание има високоотговорни систематични партии, които могат да поемат освен отговорността, само че и с работещ парламент служебното държавно управление да може да прави нещата, които всяко държавно управление е задължено да прави “, добави още Борисов.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР